2012. július 17., kedd

Ötletek a szobád kidekorálására II.

Egy korábbi bejegyzés folytatása ez a mostani, melyben inspirációs képeket mutatok nektek a szobátok átrendezésével, kicsinosításával kapcsolatban. Ahogy válogattam a képek között, nekem is megjött a kedvem egy kis kreatívkodáshoz, mert a rendrakás szükségessége mellett nem árt némi változatosság is néhanapján, és máris jobb kedvem lesz, ha felkelek, de napközben is örömmel nézek szét a szobámban :)

Az első képnek a hangulata fogott meg, nagyon különleges: régies, mégis modern egyben. Eléggé zsúfolt ez a szobarészlet, mégsem érezzük, hogy nyomasztó vagy kényelmetlen lenne. Ha elveszünk a részletekben, képek, a könyvek alatt roskadozó polcok és a sok párna láttán valóban az az érzésünk támad, hogy "ez már egy kicsit sok", az összkép mégsem ezt tükrözi, hanem egy kiegyensúlyozott, elegáns szoba képét festik. Az ágytakaró és a tapéta mintázata ezt azt antik, rusztikus stílust erősíti, olyan kellemes hangulatú szobát teremt, ahová mindenki szívesen térne be egy teára, vagy egy izgalmas könyvvel a kezében.

1

Már első látásra is az jut eszembe, ha erre a szobára pillantok, hogy mindenképp egy életvidám, független, társaságkedvelő, bolondos és jófej csajszi szobája lehet, sugárzik az energia erről a képről! Ezt már magának a szobának a színvilága is garantálja - nem hiszem, hogy sokan választanák ezt az erős ciklámen színt a leghangsúlyosabb árnyalatnak saját kis birodalmukban. A falra festett pálmafák, a szörfdeszka és a virágok, valamint a nagy tükör és a tágas ablakok tengerparti hangulatot teremtenek, az ágyon pedig kifejezetten tetszik az az egyfajta hanyagság, amit a sok párna érzékeltet. A pihenés és a vakáció érzete sugárzik ebből a szobából, de akár a tengerparti bulik hangulatát is beleképzelhetjük, az sem fog tőle távol állni. Egyedül íróasztalt nem látok a képen, egyébként szívesen beköltöznék, és bár nem ez  harsány színvilág áll hozzám a legközelebb, nagyon tetszik!

2

Szintén a rózsaszín és a feltűnő színek világához van köze ennek a szobarészletnek, amely segítségével most a tárolókra hívnám fel a figyelmet. A kép ugyebár egy íróasztalt és annak közvetlen környezetét ábrázolja, a lényeg itt a rendszerezésen van. Mindennek megvan a maga helye, a falra illesztett vízszintes fémrúdon függő pohárszerű edények igazán ötletesek, ráadásul remekül néznek ki! A hatékony munkához, tanuláshoz elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, nyugodt környezet, ezekbe a tárolókat pedig telepakolhatjuk az írószerektől kezdve az ollón és a ragasztón át a gémkapcsokig bármilyen kellékkel, aminek hasznát vesszük asztalon végzett munkánk során - így mindig kéznél lesznek. A két parafatábla is nagyon jól néz ki szerintem, emlékeztetőket, képeket, színes, vidám kiegészítőket tűzdelhetünk rá, vagy bármi olyat, ami fontos számunkra, és elég ránéznünk, hogy jó kedvünk legyen.

4

Aki jobban szereti az elegánsabb, letisztult stílust, mint például jómagam, az szerintem biztos, hogy örömét lelné a következő szobarészletben. A minimalista szobában a domináló szín a fehér, de fekete, barna, szürke, bézs árnyalatokkal is találkozunk. A rendszerezés itt is fontos, minden a helyén van, mintha a tökéletességre törekedne ezzel a tulajdonos. Az asztal lehet többfunkciós is, az illető használhatja a munkájához, amire a laptop és a számítógép utal, de lehet a sminkelés színtere is, amire a Vogue-ból és az asztali tartóban sorakozó piperetermékekből következtetek. A barna fa tárolókra is érdemes odafigyelni, illetve a polcokon a tornyosuló újsághalmaz kivételével minden helyes fa kosarakba van pakolva. Zárójelben megjegyezném, nekem is ilyen asztali tükröm van, Ikeás, és nagyon szeretem! :)

5

Végezetül egy erkély-részletet mutatok, mert ilyen még nem volt. Jól mintázza, hogy a kicsi alapterületű helyiségeket is fel lehet használni, például ilyen helyes kis kiülős-pihenős-sziesztázós sarokká alakíthatjuk, ami a közös hajnalig tartó beszélgetések, borozgatások, vagy a délutáni olvasgatás, zenehallgatás, feltöltődés helyszíne lehet. Nekünk is van erkélyünk, de nem így néz ki, kovácsoltvas korlát van, és nem valami széles (szerintem legfeljebb egy szék férne el), valamint csempeborítású a padló, és ha idesüt a nap, általában olyannyira felforrósodik, hogy nem lehet kimenni, különben megégeti a lábunk... :P Pedig nagyon tetszik ez az ötlet, kár, hogy itthon nem lehet megvalósítani. 

3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése