2012. július 16., hétfő

Mit vigyek magammal a strandra?

A Facebookon már olvashattátok, hogy szombaton egy nagyon jó napot töltöttem el a kiskunmajsai fürdőben, ezzel kapcsolatban született meg az ötlet erre a bejegyzésre! Úgy gondoltam, megmutatom, én miket vittem magammal, azaz mik azok a dolgok, amiket érdemes bepakolni, ha vízpartra indultok.


Mindenek előtt a legfontosabb értelemszerűen a fürdőruha, amit én indulás előtt fel szoktam venni a ruhám alá, mert szerintem sokkal kényelmesebb, ha rögtön indulhatunk fürdőzni, és nem kell keresgetni az öltözőket. Persze ez mindenkinek megszokás kérdése, nekem így esik jobban, igazából teljesen mindegy... :D Igaz, ez nem látszik a képen, de én egy ilyen gyékény-szerűséget szoktam vinni, de bármilyen polifoam, pléd, törölköző megteszi, hogy rápakoljunk/napozzunk. Ha családdal megyünk, egy árnyékolós sátrat is felállítunk, nagyon kellemes tud lenni bebújni az árnyék alá. Ne feledkezzünk meg a törölközőről, naptejről sem, illetve én magammal szoktam vinni ezt a testpermetet is (Avon Naturals - gránátalma és mangó), egyrészt, mert nagyon szeretem az illatát, másrészt felfrissít. Általában úszok néhány hosszt, szerencsére az úszósapka és az úszószemüveg nem foglalnak sok helyet. Szintén nincs a képen, de természetesen egy kényelmes papucsot sem árt magunkkal vinni, főleg ha a medencéket, vagy a mosdót készülünk megközelíteni. 
Már említettem, hogy általában már rajtam van a fürdőruha, így száraz, tiszta fehérneműt is szoktam vinni, valamint fésűt, és mini tusfürdőt, hajgumit, néhány csatot... Azok közé tartozom, akik nem nagyon szeretik ezeket a tipikus ételeket, mint például a lángos, fánk - nagyon zsírosak, és ebben a melegben egyáltalán nem kívánom őket, ráadásul az illatuk is nagyon erős. Egy szendvics viszont szétfő a napon, úgyhogy egy hamburger, sültkrumpli, vagy grillcsirke lesz az aznapi menü. Ha nem esik nehezünkre cipekedni, egy hűtőtáskában csempészhetünk be hideg innivalót, így nem kell a méregdrága büfében vásárolni - ebben a melegben kifejezetten fontos a folyadék-utánpótlás.
Hogy olvasnivaló is legyen nálam, bepakoltam még egy rejtvényújságot és egy könyvet, de a tollasnak is égető szükségét éreztem... aztán végül nem játszottunk vele. Esetleg labdát, matracot is lehet vinni, ha van, aki felfújja :) 
Fontos, hogy ne hagyjuk otthon a pénzt, iratok közül én csak a diákigazolványomat szoktam magammal vinni, bár megjegyezném, magánál a belépőnél sokszor nem biztosít semmiféle kedvezményt, Majsán például 14 év felett már felnőtt jegyet kell váltani. Kulcs, napszemüveg, rágó is jó, ha van nálunk. A fényképezőgépet is eltehetjük, esetleg mp3 lejátszó, telefon, bár ezeknek a dolgoknak a legbiztonságosabb értékmegőrzőt is kérni - pár száz forint, viszont ha eltűnnének, sokkal nagyobb kárt szenvednénk, és csak bosszankodnánk.

DSCF5341

Végül szeretném külön kiemelni a fürdőruhámat, ami egy H&M darab, és ez volt a második alkalom, hogy használtam. Nagyon szeretem, igazából pánt nélkülit szerettem volna, de ez annyira megtetszett, hogy feladtam ezt az elképzelésemet :) Eddig mindig mintás bikiniket választottam, ráadásul nem tudom miért pont ezen a lilán akadt meg a szemem, de olyan érdekes az anyaga is! Még a leárazások előtt vettem, úgyhogy a felső rész 2990, az alsó 2490Ft volt - mostanában 2000-2000-ért láttam az üzletekbe, sok másik darabbal együtt. 

2 megjegyzés:

  1. nagyon szép a fürdőruhád! itt voltál a szomszédban, közel lakok kiskunmajsához:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj, köszönöm! :) Hát akkor gondolom ti is ellátogattok néha a fürdőbe, nekem az egyik kedvenc strandom :) Csak most annyian voltak, hogy a csúszdáknál is hosszú sor állt, sokáig tartott kivárni, meg a medencék is tele voltak... jobb lett volna hétköznap menni, csak ki akartuk használni a lehűlés előtti jó időt :D

      Törlés