2012. április 5., csütörtök

A csodás szemöldök nyomában

A szép, gondozott szemöldök szerintem minden, magára valamit adó hölgy számára fontos, és bizonyára mindannyian tudjuk (ha nemis épp saját magunkon tapasztalva), mennyit jelent, hogy arcunknak előnyös formájú szemöldökünk, vagy épp ellenkezőleg. A hajszálvékony, magasan ívelő, természetellenes szemöldök sem szép, de a másik véglet sem, ha egyáltalán nem nyúlunk hozzá, dúsnak hagyjuk, és a kósza szálakkal sem foglalkozunk. Egy formás, saját vonásainkhoz illő szemöldök arcunk előnyös oldalát hangsúlyozza, és a szemnek is szép keretet ad. Ápolatlan szemöldök mellett viszont még a legtökéletesebb smink sem mutat jól. Szinte biztos, hogy alakítani kell a szemöldökön (ha csak néhány apró szálról is legyen szó), mert természetes formájában nem sok mindenkinek áll jól. Jó, ha tudod, hogy a tévhitekkel ellentétben, a szemöldök visszanő, így végzetes és visszafordíthatatlan hibát semmiképp sem tudsz elkövetni! :)


Ha teljesen új formára vágyunk, érdemes előtte növeszteni (hogy legyen mit alakítani), majd először is a kozmetikushoz venni az irányt: ő hozzáértéssel alakítja ki az előnyösebb formát, amit nekünk már csak igazgatni kell otthon 4-5 naponta. Fontos, hogy kellőképp világos helyen dolgozzunk, és lehetőleg ne azzal a módszerrel, hogy egyik kezünkben egy mini tükröt tartunk, a másikban a csipesszel ügyeskedünk - ha szép szemöldököt szeretnénk, adjuk meg a módját, és ne fél percet szánjunk rá!

Először is a forma, az ív meghatározása a feladat, melyhez ez a kép lesz segítségünkre, amit valószínűleg már ismertek, de legalábbis találkoztatok már hasonlóval! :) Ennek lényege, hogy egy képzeletbeli merőlegest állítunk az orrunktól kezdődően: a szemöldök vonalának nagyjából itt kell kezdődnie. Az orrunktól most a szemünk sarkáig képzelünk el egy egyenest, aminek a meghosszabbításánál kell befejeződnie a szemöldöknek. A legmagasabb pont meghatározása is hasonló elven történik: az orrtól a pupillánkig hosszabbítjuk meg az egyenest, és ahol a szemöldök ívét metszi, ott van a csúcspont. A képet tanulmányozva talán érthetőbb :)

A "csipeszelést" kezdjük azzal, hogy krémezésnek vetjük alá szemöldökünket, hogy felpuhuljanak a szálak. Úgy is jó, ha nedves törölközőt használunk, vagy ha zuhanyozás után végezzük a műveletet. Ezután egy használaton kívüli fogkefével, egy direkt erre a célra kifejlesztett szemöldökkefével, vagy egyszerűen az ujjunkkal fésüljük felfelé a szálakat. Ha hosszúnak találod a szálakat, óvatosan lenyisszanthatsz pár millit a végéből. Ha nagyon precízek szeretnénk lenni (és miért is ne? :P), fehér szemceruzával húzzunk egy vonalat a szemöldök alatt közvetlenül. A vonalra, illetve az alá eső szálakat kell kiszedni, mindig a szőr növekedésének irányában! Feszítsd meg a bőröd, haladj lassan, és egyszerre csak egy szálat húzz ki. A szemöldök belsejéből ne húzz ki szálakat - nem szeretnél csupasz foltokat, ugye?

Érdemes beszerezni egy szemöldökceruzát, mely a szemöldök színénél egy árnyalattal világosabb. A természetes hatás érdekében ne vonalat húzz, hanem rövid, felfelé irányuló vonásokkal kövesd a szálak irányát.

A szemöldök festését csakis szakemberrel készíttetheted el, semmiképp ne próbálkozz vele otthon - amellett, hogy nem biztos, hogy pontosan ki tudod keverni az ideális színt, balesetveszélyes is!
A tetovált szemöldök eszedbe se jusson! Nincs mentség az egyre halványuló, kékesedő, csodálkozó tekintetekre, amik csak túlzottan markánssá teszik az arcot, nem lehet szépen megcsinálni.


Plusz egy kis érdekesség... :)
Az indiai nők időtlen idők óta ismerik a legtökéletesebb szemöldökszedés módszerét. A lényeg, hogy a kozmetikus egy összesodort fonal segítségével távolítja el a felesleges szálakat. A kozmetikus a fonal a két végét megcsavarja, a harmadik szálat pedig a szájával tartja feszesen. Amellett, hogy talán ez a legtermészetesebb módja a szemöldökszedésnek, technikai szempontból is jobb, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális. Minden módszer közül ez a legprecízebb, így sokkal szebb ívű ehet a szemöldök. Akinek érzékeny a bőre és ódzkodik a csipesszel való szemöldökszedéstől a fájdalom miatt, azoknak talán jobban kapóra jöhet ez a módszer, hiszen sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár.
Találtam is egy ezzel kapcsolatos videót, de sajnos nem tudom beilleszteni, úgyhogy a következő linken lehet megtekinteni: http://tv2.hu/mokka/video/hogyan-legyek-jo-no-13
A Hogyan legyen jó nő c. pár perces adásban mutatták be ezt a módszert, párszor láttam már, de akkor mindig jó tippeket adtak! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése