2012. április 14., szombat

Szórakoztató edzésformák

Találtam egy nagyon érdekes és inspiráló blogot, méghozzá a Pro Health Pro Fit oldalát, nézzétek meg! :) Ezeknek a lányoknak az alakján látszik, milyen kemény munka áll a jó kinézet mögött, mennyi-mennyi izzasztó, edzőteremben eltöltött idő. Az egyik legfontosabb ugyanis az, hogy elfogadjuk, hogy nem egyik pillanatról a másikra következik be a nagy változás - a sok munka idővel meghozza gyümölcsét. Össze sem lehet hasonlítani ezeket a lányokat a címlapokon és kifutókon látható modellekkel: szomorú, hogy az az önsanyargató életmód lett a trendi. Hihetetlen, hogy mennyivel hasznosabb dolgot is tehetnék most, mint például elmennék futni ebben a szép időben, tornáznék egy kicsit, vagy lenéznék a konditerembe... :P Olyan jó érzéseket váltanak ki belőlem ezek a képek, alapvetően szoktam sportolni, és elismerem, utána tényleg jobb kedvem lesz, de azért ilyen szépen kidolgozott alakkal nem büszkélkedhetek.


Úgy gondolom, az első lépés az egészségesebb, sportosabb életmód felé, ha választunk egy olyan edzésformát, amit élvezetből csinálunk, így válhat csak hosszú távon is a mindennapjaink részévé. Az aerobik és a futás mellett én sem tudom pontosan, mi lenne a legmegfelelőbb, úgyhogy utánanéztem a neten, és találtam is néhány érdekességet :)

ZUMBA
Mozgasd meg az összes porcikádat tánccal, napjainkban az egyik legkedveltebb edzésforma ugyanis a zumba! Ez egy alapvetően latin ritmusokra épülő, vérpezsdítő fitneszprogram, melynek alapjait a különböző latin-amerikai táncfajták adják. Semmilyen előképzettséget nem igényel, hiszen az órán nem kell mást csinálnod, mint a oktató instrukcióit követni, és az aerobikos-táncos koreográfiára mozognod egy többfős csoportban, így még zavarban sem leszel. Amellett, hogy egy órán keresztül önfeledten átadhatod magad a zenének, akár 600 kalóriát is elégethetsz óránként. Utánajártam kicsit a dolognak, és azt olvastam, hogy a zumbának több típusa közöl is választhatunk, például létezik az úgynevezett aquazumba, melynek keretein belül medencében mozogtok a zenére! A zumba gold egy alacsonyabb intenzitású edzésprogram, melyet elsősorban kezdőknek, babát váróknak, és az idősebb korosztálynak ajánlják. 
Elsősorban a fővárosban élőknek nyújt segítséget a következő honlap, de bárki számára nyújthat hasznos infokat: Zumbafitness Budapest.
Ezen az oldalon pedig utánanézhetsz, tartanak-e zumba órákat a városodban, vagy hol van a legközelebb.
Végezetül, találtam egy helyes videót, ami szerintem nagyon jól összefoglal mindent, amit leírtam, és be is mutatja, nagyjából miről van szó! Még nekem is megjött a kedvem egy kis ugrabugráláshoz... :)


KANGOO JUMP EDZÉSEK
Egy irtó vicces sportra bukkantam, de ha jól emlékszem, már korábban is hallottam a Kangoo Jump edzésekről! :) Az alapja egy speciális cipő, mely eredetileg futók számára lett kifejlesztve, és valahogy a következőképen néz ki:
1323969708xr3sew_large

Egy ívesen hajló, speciális műanyag pánt van a cipő talpára erősítve, és ennek köszönhetően szinte pattogsz, minden egyes mozdulatnál! Ma már számos edzőteremben tartanak kangoo-órát, ahol pörgős zenére végezhetjük az aerobik mozdulatokkal vegyített gyakorlatokat, melyek ebben a cipőben nemcsak sokkal élvezetesebbek, de hatékonyabbak is. Nagy előnye, hogy nem terheli az ízületeket, így jelentősebb súlyfelesleggel küzdők számára is ideális, javítja az állóképességet, ráadásul látványosan formálja is a testet. A speciális kangoo-cipőt megvásárolhatjuk magunknak, ám eleinte inkább béreljük edzőtermekben. Egyrészt nem olcsó mulatság, másrészt érdemes előtte megtapasztalni, tényleg nekünk való-e ez a sport. 


AERIEL-JÓGA
Egy új és különleges módja a teljes ellazulásnak ez a mozgásforma, az Aeriel-jóga. Segítségével megtanulhatjuk, hogyan érjük el a megfelelő testtartást, összehangolva a pihenéssel úgy, hogy ne az erőfeszítésről szóljon az egész. Az ilyen típusú óra során egy úgynevezett hammock (plafonra függesztett trapéz alakú, rugalmas selyemkendő) segítségével lógunk a levegőben és végezzük a különböző jógamozdulatokat. A kendőnek és a gyakorlatoknak köszönhetően egyszerre erősíted a gerincoszlopodat és egyéb izomcsoportjaid. A gyakorlatok pedig amellett, hogy ellazítóak, megdolgoztatnak, felfrissítenek és erőteljesen oldják a stresszt is. Örömmel kipróbálnám, lebegni a föld felett, felfrissíteni a testet és a lelket. :)


Ezeken kívül persze számos edzésforma, végtelen számú lehetőség áll előttünk, úgyhogy keresse elő mindenki az edzőcipőjét, a pamut ruhákat, és barátkozzon meg a testmozgás gondolatával, ami egészséges, és szórakoztató is egyben! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése