2012. március 29., csütörtök

2012-es sminktrendek - tippek, egyenesen a kifutókról

Szemezgettem egy kicsit az idei szezon sminkjei közül, és készítettem egy összeállítást az általam legszebbnek tartott sminkekből, melyben natúr, porcelán hatású makeupok, telt szemöldökök, és nude ajkak, de a rózsás orcák, hangsúlyos szemek is egyaránt helyet kaptak. 

A Dolce & Gabbana smink készítője, Pat McGrath azt mondta, "fényt akartak csempészni az arcra". Az eredmény: hibátlan, ragyogyó megjelenésű arcbőr és lágy, krémes ajkak. A minimál smink elkészítéséhez alaposan dolgozd el az alapozód, használj nude szemceruzát, egy réteg szempillaspirált, és egy halvány árnyalatú, krémes rúzst. A természetes végeredmény érdekében korrektorral tüntesd el a bőrhibákat, és ahogy az Emilio Pucci sminken látszik, használj bézs szemhéjpúdert, a rúzs helyett esetleg ajakbalzsamot. 

A túlságosan vékonyra szedett, vagy rajzolt szemöldök eddig sem volt sem szép, sem divatos, a következő sminkeknél pedig éppen az ellentéte tapasztalható, a vastag, markáns szemöldök a domináns. A Giles sminken az úgynevezett Sleepy Hollow Look látható - hogy ezt a hatást elérd, vigyél fel egy kis krém állagú szemhéjfestéket a szemed köré és alá, lehetnyi rózsás pírt az arccsontodra, ezenkívül szükséged lesz még egy halvány rúzsra vagy ajakbalzsamra (Missoni). (Egyébként szerintem megtaláltam az eddigi legcsúnyább modellt, elképesztő milyen arcszerkezete van... de azért mindig megmosolyogtat, ha ránézek... na de nem is ez a lényeg :D) Feltűnőbb, piros rúzst is választhatsz, amit orcádra is felvihetsz, egészen az állkapcsodig, ahogy a Michael Kors smink mutatja. A Rodarte sminkjével azt szerettem volna bemutatni, hogy bronzosítót is használhatsz ehhez a natúr sminkhez, ezzel hangsúlyozva arccsontod.







És most jön az egyik kedvencem, egy Burberry Prorsum smink! Már csak azért is tetszik, mert imádom a földszíneket, gyakran használok én is barnát, szeretem a természetességet, mint amilyen ez a smink is, akármennyire is hangsúlyos a szemhéjpúder, egészen a szemöldökig van felkenve. Az ilyen sminkeknél a legfontosabb az ápolt, egységes arcbőr, és a megfelelő alapozás. Persze sosem szabad vastag réteget felvinni az arcra, mert az már tényleg vakolatként hat, és éppen kihangsúlyozza a hibákat - főleg, ha az alapozó még sötétebb árnyalatú is a kelleténél. A Vera Wang smink lényegében nagyon hasonló, csak visszafogottabb a szem árnyékolása. Nagyon kedvelem a natúr ajkakat is, de mielőtt felviszünk egy ajakápolót vagy natúr színű rúzst, győződjünk meg róla, hogy nem száraz vagy rojtos a szánk! Hallottam egy olyan módszert, hogy ha fogkefével megdörzsöljük egy kicsit az ajkakat, akkor szép puha lesz - még nem próbáltam ki, de lehetséges, hogy van benne valami :)

A következő egy klasszikus minimál-smink, igazából nem az új szezonhoz köthető, hiszen már korábban is fellelhető volt különböző divatmagazinokban, kifutókon, de hírességeken is a natúr smink és igéző vörös ajkak-párosítás. Itt is a makulátlan arcbőrre és a szép ajkakra kell figyelni, illetve arra, hogy a szemet ne nagyon hangsúlyozzuk, maximum egy kis szempillaspirál, és valami natúr, világos (például bézs) szemhéjpúder (krémes állagút javaslok). Az olyan feltűnőbb színek, mint például a narancs, vagy a rózsaszín is megengedettek! :)


Végezetül egy másik univerzális smink: egy fekete szemceruzával húzott vékonyka vonallal is nagy változást lehet elérni, mégis visszafogott, szolid marad a smink. Őszintén szólva, nekem a Ralph Lauren smink sokkal jobban tetszik, magam is csak a felső szempillák tövében húzok (tus)vonalat, amit a külső szemzugból kiindulva meghosszabbítok, de az alsó pillákat békén hagyom :) Két réteg szempillaspirál, rózsás/bronz pír az arcra, és kész is! A Rag&Bone sminken a szem alul is ki van húzva, ezzel azért kell vigyázni, mert nem mindenkinek áll jól, optikailag kicsinyíti a szemet. A szemöldök mindkét képen ki van emelve, barna szemceruzával kiigazítva, és nincsenek kósza szálak.

Névtelen7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése